Att köpa valp från Flickerin’ Flames

Är du intresserad av en valp från Flickerin’ Flames?
Vad roligt!

Innan du skickar in en intresseansökan vill jag gärna att du läser igenom vilka förväntningar jag har på dig och vad du kan förvänta dig av mig. Om du känner dig bekväm med dem, så är vi en god bit på väg och du kan du skicka ett mejl. Här nedan kan du se hur processen går till:

Steg 1: Läs informationen som redan finns på hemsidan
Läs igenom nedan sidor här på hemsidan:
Förväntningar på valpköpare – Flickerin' Flames
Vad du kan förvänta dig av mig – Flickerin' Flames

Steg 2: Skicka ett mejl
Skriv ett mejl till kontakt@flickerinflames.com och berätta om dig själv och vad du kan erbjuda en hund. Saker jag vill veta är t ex vad du har för tidigare erfarenhet av att träna och tävla hund och vilken officiell hundsport du tänkt sysselsätta din nästa hund med. Jag vill givetvis också veta hur du bor och hur vardagen kommer att se ut för din kommande hund.

Jag svarar på ditt mejl och om jag tror att det kan vara en bra match så föreslår jag tid för telefonsamtal

Steg 3: Telefonsamtal
Vi tar ett längre telefonsamtal där vi pratar om mer exakt vad du söker i en hund, hur du ser på hund och hundträning generellt och lär känna varandra lite grann. Om det ”klickar” från båda håll så tar vi nästa steg.

Steg 4: Besök på kenneln
Du kommer och hälsar på. Du får möjlighet att träffa alla mina hundar och den tik som är parad eller planeras paras härnäst. Jag bjuder på fika (lunch om du kör långt) och du har möjlighet att ställa all frågor du vill. Vi tar ut hundarna och du har möjlighet att se tiken i arbete om du så önskar (gäller ej dräktig eller digivande tik).

Steg 5: Väntelista
Om vi båda känner att det känns rätt och bra, så sätter jag upp dig på en s k ”väntelista”.

Steg 6: Kontinuerlig information
Du får kontinuerlig information om löp, parning, ultraljud etc. så att du har möjlighet att följa din valp hela vägen från planeringsstadiet. På så vis vet du också om något tillstöter som gör att det inte blir någon kull som planerat.

Steg 7: Du blir meddelad om det finns valp till dig
När valparna fötts och det gått några dagar, så hör jag av mig och meddelar vilka som får valp och inte. Det beror främst på könsfördelningen i kullen och hur många som står i ”kö” på respektive kön. Så tänk på att sannolikheten att du får en valp ökar mycket om du kan tänka dig såväl tik som hane.

Steg 8: Du besöker valparna
Du kommer och hälsar på valparna när de är från 4,5 veckor gamla. Jag tillåter inte besök innan dess. Du kan då lämna önskemål om valp, men jag lovar inte någon särskild valp till någon förrän de är 7 veckor gamla.

Steg 9: Du hämtar valpen
När valpen är 8 veckor är den leveransklar och du kan komma och hämta din nya familjemedlem. Detta innebär dock inte slutet på vår kontakt, utan snarare en början på en livslång vänskap och du kommer vara med på kennelträffar och samträningar framöver.