Planerad kull 2025

Jag planerar en tredje och sista kull på Hope till våren/sommaren 2025. Jag kommer INTE sälja någon valp från henne för vidare avel hos någon annan. Undantag kan eventuellt göras för uppfödare jag har god relation till och som har god insikt i, samt förståelse och acceptans för nuvarande rasproblematik vad gäller genpool och hälsa.

Copper’s Sparkling Fix you Hope

Född: 2019-03-25
E: Gaytonwood Mull
U: Clever Forever Emotional Minnie Dinkie Die

HD: A/A
ED: 0/0

Öga:
UA, 2020-10-07

DNA-testad fri från:
PRA1, PRA2, PRCD-PRA, ICT, NCL och GRMD

Godkänd anlagsprov viltspår

Är du intresserad är det läge att höra av dig i god tid innan, då jag helst träffar blivande valpköpare innan tiken paras så att man kan få se henne i arbete ordentligt.

Valpar från mig placeras i första hand hos dig som tänker satsa på jaktprov i olika former. Jag har ett starkt önskemål, för att inte säga krav, på att man planerar  starta åtminstone B-prov NKL även om huvudsporten är en annan. För även andra officiella sporter kan vara tänkbara om du har höga ambitioner, men ingen valp säljs enbart som vandringssällskap, joggingkompis eller för enklare hobbyträning.

OM hunden kommer att tränas och tävlas i någon bruksgren eller användas som tjänstehund inom räddning, så faller krav på B-prov bort. Då får hunden tillgodosett sitt behov av självständigt sök- och spårarbete ändå. Jag har dock valt bort att sälja valp till dig som enbart vill satsa på lydnad, rally eller andra sporter som utförs på en klippt plan. Jag önskar att hundar från mig får möjlighet att arbeta självständigt och får använda sina egenskaper på ett bra sätt.

Jag förbehåller mig alltid fri prövningsrätt i val av valpköpare.