Presentation Ulrika


Jag heter Ulrika och är av årgång 1979. Jag är uppväxt i Staffanstorp, men betraktar av olika anledningar Lund som min hemstad. Jag har hållit på med djur i mer eller mindre hela mitt liv. Jag var som fyraåring väldigt glad i min hamster och tokig i farmor och farfars får och höns. Som sjuåring började jag rida och hästarna var det viktigaste i mitt liv under mer eller mindre hela min uppväxt. Jag tävlade i hoppning med ridskolans hästar, men lade ner ridandet när jag började gymnasiet och skolan krävde allt mer. Som sexåring träffade jag också Toddy – min mosters Airdaleterrier som blev min första stora hundkärlek.


När jag var elva flyttade familjens första egna hund in – en liten westiehane vid namn Acke. Tillsammans med Acke tog jag mina första trevande steg i hundvärlden, gick kurser och provade på agility. Min moster hade i samma veva en Soft Coated Wheaten Terrier som jag också passade på att träna när jag fick möjlighet.

Jag flyttade hemifrån 1999 och började studera på Lunds Universitet. Under mina fem studieår hade jag vare sig tiden eller orken till att ha egna djur och dessutom läste jag ett år i Kanada. Efter att jag fått min magisterexamen i Informatik så åkte jag till Singapore och jobbade ett år med mer eller mindre hela Asien som min arbetsplats.

När jag kom hem till Sverige 2005 fick jag jobb på IKEA i Älmhult. Jag kunde välja att antingen pendla (3 timmar per dag på tåg) eller flytta till Älmhult. Valet var enkelt – jag såg äntligen möjligheten till egen hund igen. Så i juni 2006 flyttade labradoren Athena in till mig.

Tillsammans med Athena har jag gjort hela resan från nybörjare till instruktör och hundpsykolog. Jag har provat lydnad, agility, apportering, sök, spår, kantarellsök och rallylydnad tillsammans med henne. Jag har utvecklats och lärt mig oerhört mycket tillsammans med Athena. Hon är min stora läromästare.


2009 examinerades jag som instruktör och 2011 som hundpsykolog. 2010 startade jag Bevreus Hundskola som nu 2018 har ändrat namn till Flickerin’ Flames Hundskola. Sedan 2010 har jag hållit mängder av kurser idéellt, i egen regi och på uppdrag. Jag har haft över 75 hundar på privatträning och problemhundsutredningar och dessutom haft 12 elever på min egen instruktörsutbildning. Jag har lärt mig så otroligt mycket på vägen och ser med tillförsikt fram emot att få fortsätta utvecklas. Man blir aldrig fullärd.

När Athena var fem drabbades hon av brusten livmoder och det var väldigt nära att jag förlorade henne. Jag mådde frukansvärt dåligt under lång tid av den händelsen och någonstans där började mina familjemedlemmar att påpeka att det nog inte var bra att jag ”bara” hade en hund och jag började inse hur fruktansvärt tomt och meningslöst jag skulle tycka livet var utan hund. Dessutom skulle säkert Athena uppskatta en hund till i familjen. Jag började se mig om efter ytterligare en familjemedlem. Hur fin och underbar Athena än är, så har hon inte det där riktiga trycket som behövs på tävlingsbanorna, så jag var inte ute efter en labrador till. Dessutom hade jag bara något år tidigare på ett lydnadsläger förälskat mig i en hanhund från kennel Havtornet – en jaktgolden. Jag gjorde efterforskningar på rasen och föll pladask för hundarna på kennel Doubleuse. Sagt och gjort, så kontaktade jag Gunilla och 18 månader efter första kontakten flyttade lilla Lykka (Doubleuse Golden Pond) in hos oss.


Lykka vände min värld upp och ned. Vilken hund! En riktig arbetsmaskin med en helt underbar attityd till livet. Allt eftersom jag började förstå hur bra hon är så började tankarna om att para henne ta form. Jag började djupdyka i rasen, läste böcker och pratade med erfarna uppfödare och veterinärer och gick en utbildning för att förstå mig på det här med gener och ärftlighet. Beslutet att starta kennel Flickerin’ Flames är alltså något som mognat fram under lång tids begrundande.

Jag vill vara med och utveckla rasen och jag vill hela tiden arbeta med att utveckla mig själv och min kompetens. Det är mitt syfte med kenneln och mitt engagemang i just Golden Retrievern.


Undrar du något är du alltid välkommen att höra av dig!
Med vänlig hälsning
Ulrika

Ps. I menyn kan du hitta länken till sidan som visar vilka vilka utbildningar jag gått.