Planerad kull 2024

Om allt går som planerat så kommer ”Iris”, Ippika’s Qulör få sin första kull under andra halvan av 2024, med leverans tidigt i 2025. Om du är intresserad av en valp efter Iris, så finns möjligheter att träffa Iris och prata med såväl mig som hennes matte i god tid innan.

Ippika’s Qulör

Född: 2021-10-21
E: Indragårdens Qnut
U: Ippika’s Amarula Wild Fruit

HD: A/A
ED: 0/0

Öga: UA, 2023-11-03

DNA-testad fri (Laboklin):
PRA1, PRA2, PRCD-PRA
ICT, NCL, GRMD

 

Iris är en så söt och rar tjej. Hon är kraftfull, snabb och intensiv, men samtidigt mjuk och har mycket ”will to please”. Hon bor med en annan hund och en katt och kommer bra överens med andra hundar och djur. Hon älskar människor och är social i allmänhet. Hemma är hon avslappnad och hon är lätt att ha med sig överallt.

Hon är utmärkt på att spåra och använder sin nos extremt väl. Hon är mycket noggrann i sitt arbete, och hon går att lita på helt och hållet i sitt spårande.Hon tränas även i tävlingslydnad, samt i rallylydnad.

Iris tränas naturligtvis också i apportering och har deltagit i några inofficiella kallviltsprov och gjort bra ifrån sig. Iris är mycket lätt att hantera och lyssnar bra på signaler även under arbetet. Hon är lydig eftersom hon vill göra rätt.

Hennes matte ser Iris som ”en dröm” – eftersom hon är så trevlig att leva och träna tillsammans med.

AJ’s Donovan

Född: 2016-01-28
E: Joyful Hugo of Philchris
U: Zaniri’s Cambie at Ravengold

HD: A/A
ED: 0/0

Öga: UA

DNA-testad fri (Laboklin):
PRA1, PRA2, PRCD-PRA, NCL, GRMD

DNA-testad bärare:
ICT

”Cooper” är en stor och mycket kraftfull pojke, men han är väldigt snygg, snabb och atletisk. Han är väldigt fokuserad när han arbetar och helt ointresserad av andra hundar eller människor runt omkring honom. Han är väldigt lätthanterlig och har mycket ”will-to please”.

Cooper tävlar framgångsrikt i Open Class WT i Tyskland och har flera gånger blivit utsedd till domares val för sitt stilfulla sätt att arbeta.När det finns möjlighet arbetar Cooper även som apportör vid småviltsjakt, då oftast på and, duva och kanin.

Hemma är Cooper jämn och lugn, samtidigt som han är extremt kelig och söker mycket fysisk kontakt. Han är social och snäll mot människor och hundar i sin omgivning, även om han inte är överdrivet intresserad.

 

Valpar från mig placeras i första hand hos dig som tänker satsa på jaktprov i olika former. Jag har ett starkt önskemål, för att inte säga krav, på att man planerar  starta åtminstone B-prov NKL även om huvudsporten är en annan. För även andra officiella sporter kan vara tänkbara om du har höga ambitioner, men ingen valp säljs enbart som vandringssällskap, joggingkompis eller för enklare hobbyträning.

Jag förbehåller mig alltid fri prövningsrätt i val av valpköpare.