Vad du kan förvänta dig av mig

Valpar från Flickerin’ Flames kommer från friska föräldrar med bra och stabilt temperament. Deras mamma är en älskad familjmedlem och träningskamrat, inte en kennelhund. Valparna föds upp i hemmet så de är vana vid liv och rörelse, ljud och dofter.

Socialisering, hantering och berikning
Mina valpar hanteras och socialiseras från födseln, med daglig individuell uppmärksamhet. De får träffa olika människor och andra stabila, snälla och vuxna hundar.

Deras miljö berikas på olika sätt och de får uppleva olika ljud, underlag, dofter och leksaker allt eftersom deras fysiska och mentala utveckling tillåter dem att engagera sig. De kommer att ha åkt bil flera gånger och om vädret tillåter kommer de också att ha fått uppleva vatten. Alla valparna har fått träffa på kallvilt vid minst ett tillfälle.


Livslångt åtagande
När du köper en valp av mig, så köper du också en liten bit av mig och min familj. Valparna är inte bara i fokus i mitt liv de första två månaderna av sitt liv, de representerar också mitt engagemang och min kunskap om hund och kring just retrievers. Då jag bestämde mig för att starta Flickerin’ Flames, så gick jag också in i ett livslångt åtagande gentemot alla valpar som jag föder upp.

Jag räknar med att vara i kontakt med mina valpköpare under hela hundens liv, så det är viktigt att du känner dig lika bekväm med mig som du gör med mina hundar. Jag vill väldigt gärna ha information om resultat, hälsa och olika händelser i varje valps liv. Du kommer att få fortsatt information om din valps föräldrar och släktingar via hemsidan och sedan kommer du då och då få mejl med förslag på kurser, föreläsningar och inbjudningar till kennelträffar och dylikt. Jag kommer att arrangera regelbundna träffar för alla valpköpare.


Ett livslångt åtagande innebär också att om du av någon anledning skulle hamna i situation som gör att du inte längre kan ha kvar din hund så tar jag tillbaka den. Om ni hamnar i den sitsen vill jag att du i första hand kontaktar mig för omplacering. Jag tar alltså tillbaka hundar som jag fött upp – när som helst och oavsett anledning. Jag återbetalar dig en skälig summa – beroende på hundens ålder, skick och hur utbildad den är.

Livslång support
I egenskap av kennelmamma, instruktör och hundpsykolog så kommer jag att finnas tillgänglig för stöd och support under hela din hunds liv. Från dagen du hämtar din valp och ända till slutet är du välkommen att ringa eller komma och besöka mig. Är avstånden stora, så hjälper jag dig att hitta och komma i kontakt med vettiga instruktörer och vid behov även med en bra hundpsykolog.