Om mina valpplaner

Nästa kull planeras till hösten 2024 och du kan läsa om den här:
Planerad kull 2024

I övrigt planeras en kull på Fame under våren/sommaren 2025.

Jag har givetvis planer även för Gale som nu bara är liten valp och allt beror på vad HD/ED, DNA-tester, ögonlysningar och mentaltester visar och givetvis är det lika viktigt att se vad det är för individer, vilka styrkor och svagheter de har; i vardag, träning och tävling. Att få en tydlig bild av tiken (och hennes släkt och syskon) är A och O för mig för att kunna välja rätt hane åt henne och därefter också lämpliga valpköpare.

Jag har också en tanke om att inte para tikarna tidigare än runt deras 3-årsdag. Någon månad hit eller dit gör inget, men över lag vill jag låta dem mogna och landa i sig själva så mycket möjligt och man brukar säga att golden retrievers mognar först i 3-årsåldern. Jag hinner då också se vad det blir av dem och upptäcka eventuella sjukdomar eller övrigt hos henne eller kullsyskonen innan jag parar henne. Jag frångick den principen i en av mina kullar av olika anledningar (tiken var 2,5 år), men det är alltså något jag vill undvika.

Men går allt som planerat, så blir det en kull 2024 och en under 2025.

Om du har frågor kring mina planer, så är du varmt välkommen att höra av dig.

Ring 0793-100880 eller skriv till kontakt@flickerinflames.com