Om mina valpplaner

Nästa kull planeras till våren/sommaren 2023 och du kan läsa om den här:
http://flickerinflames.com/planerad-kull-2023/

I övrigt har jag just nu tre unga tikar på ”tillväxt”, två goldens och en labrador. Jag har givetvis planer för dem, men än så länge är de väldigt lösa och allt beror på vad HD/ED, DNA-tester, ögonlysningar och mentaltester visar och givetvis är det lika viktigt att se vad det är för individer, vilka styrkor och svagheter de har; i vardag, träning och tävling. Att få en tydlig bild av tiken (och hennes släkt och syskon) är A och O för mig för att kunna välja rätt hane åt henne och därefter också lämpliga valpköpare.

Jag har också en tanke om att inte para tikarna tidigare än runt deras 3-årsdag. Någon månad hit eller dit gör inget, men över lag vill jag låta dem mogna och landa i sig själva så mycket möjligt och man brukar säga att golden retrievers mognar först i 3-årsåldern. Jag hinner då också se vad det blir av dem och upptäcka eventuella sjukdomar eller övrigt hos henne eller kullsyskonen innan jag parar henne. Jag frångick den principen i en av mina kullar av olika anledningar (tiken var 2,5 år), men det är alltså något jag vill undvika. Därför dröjer det ett tag till innan jag parar någon av mina unga tikar.

Men går allt som planerat, så blir det en kull 2023 och två under 2024. En av de två kullarna 2024, hoppas jag blir kennelns första labradorkull.

Om du har frågor kring mina planer, så är du varmt välkommen att höra av dig.

Ring 0793-100880 eller skriv till kontakt@flickerinflames.com