Planerad kull 2026

Jag är i planeringsstadiet än, men tanken är att Fame ska få sin första kull under vår/sommar 2026. Jag vet att många är väldigt sugna på en valp efter Fame, men jag vill understryka att jag INTE kommer sälja någon valp från henne för vidare avel hos någon annan. Undantag kan eventuellt göras för uppfödare jag har god relation till och som har god insikt i, samt förståelse och acceptans för nuvarande rasproblematik vad gäller genpool och hälsa.

Flickerin’ Flames Aim for Fame

Född: 2021-10-18
E: Tigermilk C Mr Stringer
U: Copper’s Sparkling Fix you Hope

HD: A/A
ED: 0/0

Öga: UA, 2022-12-30 (lyses igen innan parning)

Hereditärt fri:
PRA1, PRA2, PRCD-PRA
ICT, NCL, GRMD

Är du intresserad är det läge att höra av dig i god tid innan, då jag helst träffar blivande valpköpare innan tiken paras så att man kan få se henne i arbete ordentligt.

Valpar från mig placeras i första hand hos dig som tänker satsa på jaktprov i olika former. Jag har ett starkt önskemål, för att inte säga krav, på att man planerar  starta åtminstone B-prov NKL även om huvudsporten är en annan. För även andra officiella sporter kan vara tänkbara om du har höga ambitioner, men ingen valp säljs enbart som vandringssällskap, joggingkompis eller för enklare hobbyträning.

OM hunden kommer att tränas och tävlas i någon bruksgren eller användas som tjänstehund inom räddning, så faller krav på B-prov bort. Då får hunden tillgodosett sitt behov av självständigt sök- och spårarbete ändå.

Jag förbehåller mig alltid fri prövningsrätt i val av valpköpare.