Kursutvärderingsmallar åt alla!

Efter mitt inlägg ”Nöjda kursdeltagare” så har jag fått ett par mejl från bloggens läsare med frågan om jag har en kursutvärderingsmall som jag skulle kunna tänka mig att dela med mig av. Javisst har jag det!

Om mallarna
Använd dessa mallar hur du vill, när du vill och till vad du vill! Inspireras att skapa egna, använd dem som de är eller ta bort/lägg till någon fråga. Bara du är modig och klok nog att använda dig av en utvärdering!

Tips
Jag har skrivit att det är frivilligt att uppge namn på utvärderingarna. Möjligheten Att få vara anonym rekommenderar jag att du använder under kursens gång – då du kan följa upp eventuella oklarheter i grupp vid nästa kurstillfälle. Sista gången kan det vara bra att ha ett namn ifall du skulle behöva få ett förtydligande av något. Jag brukar dock låta det vara anonymt – mest för att jag då får ärliga svar – inbillar jag mig i alla fall.

Här nedan har du tre olika mallar. Mall 1 är en skriftlig utvärdering att använda någon gång i mitten av kursen. Har du en lång kurs (många tillfällen eller lång tid passerar mellan gångerna) eller om du helt enkelt hellre vill ha en enklare utvärdering så rekommenderar jag mall 2.

Mall 2 visar en mycket enkel utvärdering som man kan använda sig av mitt under pågående kurs. Instruktioner medföljer när du hämtar hem mallen. Denna ska dock diskuteras i grupp gången efter den är gjord.  Jag har inte själv kommit på denna – det var en utvärderingsform jag fick lära mig på min instruktörsutbildning och som de använt på de kursledarutbildningarna jag deltagit på.

Slutligen, så är Mall 3 en skriftlig utvärdering att använda i slutet av kursen.

Här är mallarna:

Mall 1 – Individuell utvärdering under pågående kurs
Mall 2 – Gemensam utvärdering under pågående kurs
Mall 3 – Individuell utvärdering vid kursavslutning

Varsågoda :)!

Å du – tillåt dig själv att utvecklas och växa som instruktör!