Gott Nytt År!

2016 var året då kennelns första kull såg dagens ljus. Det var 6 små gyllene gryn som bestämde sig för att det minsann var dags att börja lämna mamma Lykkas mage en gryende majmorgon. Den första pojken var tung för Lykka att få ut, men så var han också störst – lille ”Midas” som han numera kallas. Valptiden hos mig passerade fort och plötsligt var det dags att flytta till de nya hemmen.

Flytten gick bra för alla och de verkade överlag ta det hela med ro. En av töserna kom tillbaka efter dryga två veckor, vilket var en oerhörd sorg för familjen och för mig. Tack vare kennel Huntingfudge (som har pappa Hunter) hittade vi snabbt ”Mollies” nya hem. Hon flyttade efter bara ett dygn hos mig till Norge för att utbildas till räddningshund. Själv behöll jag två valpar ur min första kull. Tiken ”Bliss” stannade hemma hos mig och hanen ”Dex” bor hos en vän till mig som väntat på en valp efter Lykka och som ställde upp som fodervärd.

Trots att valparna flyttade för snart 6 månader sedan, så har jag haft otrolig glädje av att få se bilder, få rapporter och av att få träffa dem. Alla verkar ha fått det riktigt, riktigt bra och alla valpköparna är så goa och håller mig uppdaterad om såväl stort som smått. Jag kunde faktiskt inte önskat mig bättre valpköpare för min första kull!

Nu står 2017 för dörren och jag blickar framåt. För kennelns egna hundar blir det träning och förhoppningsvis hinner vi med ett par starter för Lykka innan det är dags för löp och därmed parning. Bliss hoppas jag kunna starta i såväl lydnad som apportering och jag hoppas också att hon ska kunna följa med ut på jakter i höst, när Lykka ligger i valplådan. Dex fortsätter tränas i lydnad och rallylydnad framför allt, men även han kommer tränas i apportering och kanske kan även han starta WT i höst och få följa med på någon jakt.

Jag ser också oerhört mycket fram emot att få fortsätta följa First-kullens framfart och kanske kan jag redan i slutet på sommaren eller i början på hösten börja få se ett och annat resultat från tävlingsbanorna trilla in. I augusti planerar jag en kullträff och hoppas då vi ska kunna göra ett BPH tillsammans.

Om allt faller väl ut kommer kenneln få sin andra kull under andra halvan av det kommande året. Tanken var hela tiden att låta Lykka få vila ett löp och därefter para henne en gång till. Hon började löpa 2 månader tidigare än jag räknat med, varpå mina planer fick kastas om och därför tidigarelade jag kull nummer 2. Mer information om tilltänkt hane kommer.

Jag själv hoppas färda min jägarexamen och min uppfödarutbildning under våren och avser fortsätta utbilda mig inom genetik. Allt för att få mer och mer kunskap om avel och de aspekter jag bör ta hänsyn till. Erfarenheten kommer att byggas upp med varje parning, varje kull och genom kontinuerlig utvärdering av de hundar jag fött upp.

Min önskan om 2017 är att allt ska få fortsätta gå så bra som starten på min uppfödning gjort. Att jag ska få fortsätta träffa på så goda, välvilliga och hjälpsamma människor inom såväl jaktträningen som inom uppfödningen. Att jag ska få fortsätta följa mina första 6 flimrande flammor och se hur de utvecklas till fullfjädrade, vuxna personligheter. Att jag ska fortsätta få ha lyckan att få så fina valpköpare. Och så hoppas jag såklart på ett nytt gäng gyllene små gryn <3!

Jag hoppas ni fortsätter följa kenneln och våra hundar och passar på att önskar er och era fyrbenta ett sprudlande, lyckligt och framgångsrikt 2017!

GOTT NYTT ÅR
önskar
Kennel Flickerin’ Flames

firstkullen3