Vindmarkeringar, upptag och stadga vid vatten

Idag har jag suttit i utbildning i princip hela dagen och har en del att ta tag i ikväll med. Så idag blev det snabbträning för Fame enlig nedan skiss.

Vi gick ut på åkern till vänster om min lilla plätt och började med att lägga ut dummy 1. Gick tillbaka till ån och kastade en sten, vände om mot dummyn några steg och skickade henne på linje. Inga problem alls, det har hon förstått. Innan vi gick vidare lade jag ner dummy 2 (Fame är med och ser) och gick 20 meter längs ån, stannad och kastade en sten och vände sen tillbaka mot dummy 2, stället för rakt ut. Vi tog några steg i riktning och sen skickade jag. DET var svårt och jag fick stoppa henne från att gå ner i vattnet en gång. Vid omskick tog hon linjen fint. Innan vi gick vidare lade jag ner dummy 3 och vi gick 30 meter och gjorde om samma procedur. Hon tig linjen direkt, men jag upplevde henne som mer ”svajig” och ”tittig” än när hon springer rakt ut, så där har vi att jobba på lite! Men det känns superkul.

Gale fick göra sina första vindmarkeringar. Jag hade gömt bollar i tuvor och gick rätt sida om vinden. Och jösses vad snabbt Gale fångade upp vittringen och hon fattade direkt! Kändes fantastiskt kul att se och jag är taggad på att göra kommande övningar.