Lydnadskväll och stadga vid vatten

Idag blev det lydnadsträning för Hope, Fame och Gale. Bliss och Fire fick köra lite rallymoment och Lykka tränade på sina tricks. Jag kommer främst fokusera på lydnaden i det här inlägget.

Jag körde igenom startklassen tävlingslikt med Fame, hoppade över hoppet dock. Hon ha inte hoppat så mycket alls och därför bröt jag ut det ur kedjan och tränade det separat. Hon fattade relativt snabbt och det ska bli spännande att se om hon hoppar på en gång nästa gång. Över lag tycker jag hon gick bra, lite yvig i fotgåendet, men det är mängdträning som behövs för att det verkligen ska sätta sig. Hon har haft tendens att studsa mot mig i inkallningen, men det börjar jag också få bukt med.

Dagens status, Fame, startklass (alla moment utom fjärr och hopp):

Hope plogade lite i fotgåendet, men annars har jag absolut ingenting att klaga på. Lite småpill kvar och sen är det att träna på olika platser och sen är det dags för de båda 😉

Gale fick också träna lydnad och jag tror på riktigt att detta ÄR hennes 2:a riktiga pass. Hon har givetvis tränat lite delar och så innan, men att träna lite mer på de specifika lydnadsmomenten är det bog bara 2:a gången hon faktiskt gör. Så jag är supernöjd med henne.

Status Gale idag:

Fame avslutade med att gå ner till åkern till vänster om min lilla plätt. Vi gick längs med Krusaån, kastade sten på 2 ställen och fortsatte. Gjorde sen två övningar med utlagd dummy, vända ifrån vattnet och skicka på linje. Så här ser det ut (svårt att se på avstånd kanske, men ändå):

Lykka tränade på sina tricks och jag tror jag har kommit på hennes 6:e avståndstricks. Hon ska få vinka som svar på att jag vinkar. Hur gulligt är inte det? Bliss fick prova första skyltarna i avancerad och vi tränade på skyltar jag tror hon skulle tycka var knepiga i fortsättning; två steg bak och sitt-ligg-stå. Men hon fixade det, så lite övning så det sitter så kan vi starta sen. Fire fokuserade på moment i avancerad. Att backa på höger sida behöver vi öva på 😉

Imorgon blir det upptag för Gale, kanske vindmarkering och vattenträning för Fame. Mer orkar jag inte nog inte efter morgondagens heldagsutbildning.