Lydnad i Osby centralpark

Igår kväll träffade jag Louise, en av mina bästa vänner, i Osby centralpark. Louise har också, Iris, min fodertik. Tanken var att köra igenom startklassens moment i en ny, svår miljö. Ja, alla moment utom hoppet eftersom vi inte hade något lydnadshinder.

Jag började med Hope och hon var ganska klockren. Lite, lite släppte hon blicken i fotgåendet – men det var helt okej med tanke på tåg, fåglar, folk, bilar och allt annat. De andra momenten gjorde hon superfint.

Fame var betydligt mer tittig än Hope, men lyckades ändå samla ihop sig och göra ett hyfsat fotgående och övriga moment gjorde hon bra. Andra gången jag tog ut henne för att träna fotgående, så hade hon mycket lättare att fokusera. Så en rejäl uppvärmning i miljön kommer att krävas vid tävling. Hon hade också lite sneda sättanden i såväl apporteringen, som inkallningen, så det kan vi ”fila” på. Språngmarschen blev också allt för hoppig och studsig.

Lilla Gale fick komma ut och mest bara träna på fokus och lite fotgående. Hon for runt som det lilla yrväder hon är, men bitvis lyckades vi få till riktigt fint fotgående. Jag hade godis i handen, men hon följer inte handen. Jag vill ha godis i handen för att få till snabba, exakta belöningar. Jag villa ha det där ”schwunget” i steget och det får jag bäst fram genom att vara energisk i mitt sätt att belöna och gå. Och då är det lättast att ha godisen i handen.

Vi bytte också plats efter att vi hade kört igenom alla i parken och tränade fotgående på parkeringen vid växtmästaren och det gick ganska bra från allra första början. Kändes riktigt bra och jag tänker att fortsätta träna på massor av olika platser kommer att hjälpa tilla tt få till ett bra fokus.

Ikväll blir det vindmarkeringar, upptag och stadga vid vatten igen.