Första tillfället med Anna-Lena

Idag skulle jag ha kört till Mölndal för att ha vår första privatträning med Anna-Lena Wendt, men igår bestämde vi oss för att ta det digitalt istället. Anledningen är vädret; snö, regn och blåst. Det är inte så kul att köra 2,5 timmar enkel resa för att stå i snöslask och regn. Jag har ju ett antal digitala och ett antal fysiska timmar i mitt ”paket”, så vi bara kastade om lite.

Jag har inte tränat för Anna-Lena tidigare, men har blivit tipsad om henne vid ett flertal tillfällen och har bara hört en massa gott om henne. Och jag blev inte besviken.

Vi började med att prata om min nervositet vid prov och tävling. Det är lite intressant, men jag har pratat med så många om det här och får så många olika råd och tips. Men idag fick jag något nytt till mig. Den senaste tiden har jag fokuserat mycket på mig själv, att andas, att ha fokus på rätt saker och att försöka förbättra min självkänsla på djupet. Och det är inget fel i det – det har snarare varit väldigt bra för mig.

Idag pratade jag och Anna-Lena om mitt kontrollbehov och jag nästan blir handlingsförlamad när något inte går som jag tänkt och jag inte kan kontrollera situationen. Hon pratade om att jag behöver träna mycket mer provlikt och att jag behöver träna på så många typer av situationer jag bara kan. På så vis kan jag känna mig mer trygg i att vi ”kontroll” för vi har sannolikt redan gjort och varit i situationen som vi ställs inför på provet. Allt kan hända och givetvis är det inga maskiner, men det ökar känslan av kontroll och det kan hjälpa mig. Jag kände att det var något jag ska till mig.

Vi pratade mycket om vikten av hunden förstår sina signaler på riktigt och på att vara tydlig i mina rutiner – ”momentrutiner”, men också pausrutiner.

Jag och Gale ska fortsätta träna grundövningar, så jag får till fina apporter. Vi har fått flera sökövningar och ska också träna följsamhet och stadga, inte minst vid vatten.

Fame ska träna mest vid vatten och på att apportera vilt från vatten. Jag har fått massor med bra verktyg och jag kommer att skriva successivt om vår träning här.

På söndag börjar vi sökkurs online för Anna-Lena och den 26/4 kör vi upp till Mölndal för en fysisk träningsträff.

Jag är så taggad och sugen på att börja med våra uppgifter!