Nytt liv i bloggen

Jag har försökt föra dagbok över min träning på många olika sätt; i pappersform, på separat Instagram-konto eller Facebook-grupp. Jag tycker inte att något riktigt fungerar, så jag tänker att en kombination av allt hade nog varit det bästa. Då kom jag på att det kanske inte vore så dumt att blåsa liv i en hederlig gammal blogg. I en blogg kan jag bädda in inlägg jag gör på Facebook och Instagram och även videos från min YouTube-kanal. Så jag tror kanske att detta kan vara vägen för mig.

Jag tänker i alla fall prova.

Jag vet inte om jag kommer få någon som läser inläggen, men det spelar mindre roll eftersom det är tänkt som en dagbok. Men OM du läser mina inlägg, så är jag väldigt glad om du svarar på dem som en kommentar, skickar ett meddelande på Messenger eller bara berättar när vi ses.

De som följt mig en längre period vet hur jag kämpat och fortsätter kämpa med prestationsångest som leder till blackouter. Jag berättar gärna om några sådana händelser lite längre fram. Tanken är att jag kommer skriva även om den utvecklingen här, ovanpå allt som kommer röra hundarnas träning. Som en liten start på skrivandet tänkte jag berätta vilka hundar jag har och vad jag tränar dem i och vad planen framåt är med respektive hund.

Vill du följa oss, så säg gärna ”hej” så jag vet att du är där 😊!

Gale
Gale är 9,5 månader och jag tränar henne i grundfärdigheter för såväl lydnad som jakt. Vi har också påbörjat viltspårsträning. Jag har INTE bråttom, men hoppas kunna start henne på B-prov hösten 2025. Kanske hinner vi med viltspår och startklassen innan dess.

Fame
Fame är i princip redo för B-prov NKL och lydnadens startklass. Vi har lite småpill kvar för att jag ska känna mig helt säker. Fame och jag får privatträning hos Anna-Lena Wendt i Mölndal hela våren 2024. Kanske kan det blir provstart senare i år. Vi håller också på med tävlingslydnad och viltspår.

Hope
Hope är godkänd i anlagsklass Viltspår. Jag har tyvärr inte tävlat henne mer alls. Hon tränar jakt och lydnad och är egentligen redo för att start såväl WT och B-prov som lydnadsprov. Vi får se om det blir något framöver. Träningen fortsätter dock inom jakten och lydnaden.

Fire
Fire har ”Good” på B-prov i NKL och är Svensk Viltspårschampion och har RLD N. Jag har lagt jakten på hyllan med honom då han blir 7 i år och nu tränar vi rallylydnad och jag tänker att det är bra träning på att tävla för mig framför allt. Givetvis får Fire träna apportering ändå, även om det blir lite mindre ”allvar” av träningen.

Bliss
Bliss blir 8 år och hade haft potential att gå långt i lydnaden om jag bara hade vågat tävla. Nu satsar vi istället på rallylydnaden och har mest kul ihop, så jag får möjlighet att träna på att tävla. Även Bliss får såklart träna apportering då och då!

Lykka
Lykka är 11 år och förstår inte att hon kanske inte alltid ska ge allt hon har för att hon då får ont i ryggen. Så jag låter henne apportera ibland, på utvalda ställen och i begränsad mängd. Vi håller nu istället på att jaga tricks-titlar hos ”Do More With Your Dog” i USA. Vi håller just nu på med Expernivån och sen hägrar Championatet.

Jag kommer skriva mycket mer om vår träning och om vad vi pysslar med, utmaningar, tankar och reflektioner i kommande inlägg. Men jag ville mest bara börja 🙂