Var ska jag börja?

Nu var det alldeles för länge sen jag skrev, så jag har egentligen massor att skriva. Men vi har jobbat vidare med Fame’s träning mot B-provsstart. Hon har hämtat dummy i vatten och vid nästa tillfälle vi tränar i vatten ska hon få hämta apport så hon måste simma en bit. Hon har såklart gjort detta förr, men jag har faktiskt tränat ganska lite vatten med henne och nu är det dags att se till att även det faller på plats.

Jag har också jobbat en hel del med att öka säkerheten i hennes linjer och jag känner att det börjar falla på plats ordentligt nu. Jag upptäckte dock att hon blir mer osäker om det är mycket störning runt omkring och då kan hon bli tveksam till mitt ”ut”. Jag har också insett att jag måste vara lite noggrann i mina skick och inte vara så slarvig – eller ”nonchalant” som Heidi kallade det. Filmen här nedan är från den 27/4. Där kan man se hur hon tvekar på ett av skicken och hur mycket bättre det blir sen hur mycket bättre det blir när jag tar tid på mig och riktar om när jag ser att hon vacklar med blicken något skick senare. Nåväl, jag börjar se tydliga framsteg med Fame.

Vi var uppe i Mölndal hos Anna-Lena Wendt i fredags och då fick jag se var min träning av Fame brustit och det blir verkligen ett ovärderligt kvitto. Hon gör många saker fantastiskt bra, men hon har lite dålig koncentration emellanåt och är lite barnsligt flamsig. Jag har ju känt att hon varit omogen ända tills i höstas egentligen, men jag har nog inte ändrat mina ”krav” på henne i takt med att hon mognat. Så lite fokus på att träna koncentration på uppgiften kände jag var ett genomgående tema för Fame hos Anna-Lena.

I helgen har jag sedan lagt sök till henne, på två nya platser och på en känd plats. Två sök med dummies och ett sök med vilt. Hon gjorde alla söken väldigt bra, någon enstaka fick jag hjälpa henne med genom en vidmarkering alla Anna-Lena. Men jag tror verkligen att det kommer ge resultat – det känns redan som saker börjar falla på plats för henne.

Gale har börjat komma tillbaka med saker och vi har därmed provat riktiga markeringar också. Här hemma och hos Anna-Lena gick de hur bra som helst. Sen igår gjorde jag en blunder och lät henne sitta i bilen och se när jag gick iväg med Fame och även Louise och Iris för att göra söket. Så hon satt och laddade maximalt i bilen såklart och när hon sen fick sin markering, så tog hon dummien, men släppte den igen och ville såklart istället kolla vad vi gjort. Men hon lyssnade när jag bröt och hon fick chans att göra om. Vindmarkeringarna hos Anna-Lena gick helt fantastiskt bra, så det ska vi jobba vidare med och så ska vi så småningom se till att bygga på det där till början till ett sök.

De andra fick göra B-provssök igår och det är så kul att se att alla hämtar hem alltihop utan minsta tvekan. Nu ska jag dock anmäla Bliss och Fire till fortsättningsklass igen i sommar, så det får bli lite fokus på det. Lykka ska bli klar med sina sista tricks och sen Hope – ja, vi får se vad det blir där i sommar 😉

Jag är supermotiverad, taggad och känner att jag har momentum i träningen nu. Så nu bara kör jag 🙂