Farväl 2018 – välkommen 2019!

Det hanns aldrig med en riktig tillbakablick över 2018 innan nyår. Därför får det bli både en tillbakablick på 2018 och en framåtblick på 2019 i ett och samma inlägg.

Året 2018 inleddes med kyla och massor av snö. Jag var på Experimentarium i Danmark med mina bröder i början av året. Väldigt kort efter det gick min farmor bort och det var väldigt tungt, även om det inte var helt som en överraskning då hon var 95 år gammal. Farmor var och fortsätter vara, som jag skrev i ett tidigare inlägg, en människa som betyder oerhört mycket för mig.

Jag hade planer på att jag under 2018 skulle träna och tävla mina hundar på riktigt igen och satte igång med inomhusträningen, men tappade mycket både energi och värdefull tid för träning utomhus p g a snötäcket som låg kvar ända fram till runt den 8 april. Anledningen till att jag minns det är för att den 9 april satte jag och Lykka oss i bilen och körde 114 mil ner till Ettinghausen och träffade Masou. Resan ner i Tyskland resulterade i 6 nya små ”flammor” och min kennel hade därmed sin andra kull. Av naturliga skäl blir det mindre träning av hundarna när jag har valpar – de tar ju i princip all tid.

Jag och mina hundar har hunnit med att vara med på en del jakter under hösten och jag har hunnit gå kurs för bl a Anthea Lawrence, Eva Thorén-Söderström och Nina Steinbach. Jag och Bliss har börjat träna HtM och i augusti fick Bliss brittiska kennelklubbens Working Gundog Certificate. Jag har hållit apporteringskurser med Roger som vanligt och avslutade andra omgången av Familjehundsprogrammet med Hanna. Dessutom har jag haft Hundspråkskurs, Onlinekurs i apportering och runt 15 olika hundar på privatträning och problemhundsutredningar under året.

Men någonstans så blev det inte så mycket träning och tävling som jag ville, så därför har jag bestämt mig för att inte hålla vare sig kurser eller privatträningar förrän tidigast i september (med undantag för någon enstaka helgkurs).

Sommaren var extremt varm och torr och jag blev av med vattnet i slutet av juli och hade först vatten hemma igen runt lucia. Det var en lång höst, där jag fått tvätta hos vänner och familj, duscha på jobbet och kånka hem vatten för att dricka, diska och laga mat varenda dag. Men nu äntligen är vattnet tillbaka och jag hoppas på ett betydligt svalare och regnigare 2019.

I slutet av sommaren påbörjades mitt jätteprojekt på gården och jag har nu fått nytt avlopp, appellplan, parkering och helt ny väg och uppfart. Ser fram emot att börja pyssla och få till det som jag vill ha det under 2019!

Under 2018 hade jag också förmånen att träffa nya människor, fått nya bekantskaper, men också vänner som jag med glädje tror kommer bli kvar i mitt liv under lång tid framöver! Jag hoppas 2019 ska bjuda på fler fina bekantskaper, nya vänner och fördjupade relationer.

Jag fyller jämnt under 2019 och planerar att fira genom personlig utveckling – genom att satsa på mig själv och mina hundar. Och givetvis planeras en alldeles speciell resa med :).

Så hoppas ni är med oss under 2019 och att vi får följa er!