Att köpa valp från mig

Är du intresserad av en valp från Flickerin’ Flames?
Vad roligt!

Innan du skickar in en intresseansökan vill jag gärna att du läser igenom vilka förväntningar jag har på dig och vad du kan förvänta dig av mig. Om du känner dig bekväm med dem, så är vi en god bit på väg och du kan fylla i en intresseanmälan. Jag kommer då att ringa upp dig för vidare dialog.

Jag vill också även här passa på att understryka att en hund från Flickerin’ Flames är en arbetande hund. Den ska i första hand användas till jakt – praktiskt eller för att gå på jaktprov. En jaktgolden har oftast de egenskaper som krävs för att prestera på lydnads- och bruksprov. Men en hund som presterar bra på lydnadsplan kan mycket väl sakna de viktiga egenskaper som krävs för att klara det arbete en retriever faktiskt är avsedd för.

Det är egenskaper som krävs för det typiska retrieverarbetet jag fokuserar min avel på och av den anledningen är det bäst för hundarna att få ägna sig åt jakten på något sätt. Och det är bara genom att de används inom jakten som jag kan utvärdera min avel på ett bra sätt.
I andra hand kan hundarna såklart användas för lydnad, bruks, agility och som tjänstehundar. Det innebär att även du som är aktiv inom hundsport är välkommen att höra av dig. Huvudsaken är att du är införstådd med att en hund från Flickerin’ Flames INTE är en sällskapshund som man kan träna lite vid sidan av.

Forfarande sugen?
Välkommen med din intresseanmälan!